Werving voor glasvezel gaat nu van start

hth2449-small_0EIBERGEN – De aanleg van glasvezel in Nederland is in volle gang. Een operatie die vele jaren zal gaan duren en die wordt ingegeven door de toenemende vraag naar bandbreedte. Binnenkort is Eibergen aan de beurt om op het nieuwe netwerk te worden aangesloten. Voorwaarde is dat tenminste 30% van de huishoudens in het aansluitgebied een abonnement afsluit bij één van de deelnemende aanbieders van internet, tv en telefonie via glasvezel.

In tegenstelling tot de huidige koperen kabel kent glasvezel haast oneindige capaciteit. Informatie reist met de snelheid van het licht, waarbij het verzenden net zo snel gaat als het ontvangen. Bovendien hoeft de kabel niet te worden gedeeld met medebewoners en buren, zoals nu wel het geval is. In het dagelijks gebruik is dit terug te zien in zeer snel en stabiel internet dat geen enkele moeite meer heeft met grote bestanden.

In superieur beeld en geluid op de tv en tal van interactieve diensten. Daarmee opent glasvezel een wereld aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van werken, leren, communiceren en ontspannen. Van beeldbellen met collega’s tot zorg op afstand of bijvoorbeeld tv in 3D. Met de komst van glasvezel raken deze nieuwe ontwikkelingen in een enorme stroomversnelling.

In veel landen is glasvezel reeds op grote schaal aanwezig. Zoals in Zuid-Korea waar al de helft van de huishoudens met glasvezel is verbonden. In Nederland wordt nu op ruim zestig plaatsen aan glasvezel gewerkt en Eibergen kan daar bij komen.

De aanleg van glasvezel vergt enorme investeringen. Daarom komt glasvezel in eerste instantie in gebieden en steden waar de bewoners dit nieuwe netwerk enthousiast omarmen en daadwerkelijk gaan gebruiken. Daarbij is een kritische grens bepaald. Als 30% van de huishoudens binnen het aansluitgebied een glasvezelabonnement neemt bij één van de deelnemende serviceproviders zal met de aanleg worden begonnen.  De aansluiting is kosteloos net als het glasvezelmodem in de meterkast.

Wordt het percentage niet gehaald, dan gaan andere gemeentes vóór en kan het nog jaren duren voordat Eibergen opnieuw de kans krijgt. De peildatum is 18 december 2011. Binnenkort opent er in de Kluiversgang een glasvezel-winkel waar inwoners informatie kunnen krijgen.

Glasvezel in Eibergen is een initiatief van Reggefiber in samenwerking met de initiatiefgroep Eibergen op glasvezel.
Die bestaat uit:
Niels Voortman – Computer-Parts.NL
Robin Krooshof – Robin Krooshof Services
Jelle de Vries – Vriescom
Rudy Schreuder  – Bakkerij Schreuder
Jeroen Sloot – Impulzo.eu

Meer info op de website www.eibergenopglasvezel.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven