Post Eibergen doet oefening met Duitsers

STV_9660REKKEN – Langs verschillende grenzen in de Achterhoek is er al een samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse brandweer. Maar langs de grens in Rekken hoopt brandweer Eibergen binnenkort ook hulp te krijgen van feuerwehr Vreden. Daarom is er afgelopen zaterdag een oefening gehouden aan de Den Borgweg. “Sinds de fusie hebben we niet maar samen geoefend, het werd dus de hoogste tijd om zaken op elkaar af te stemmen”, vertelt Martijn Boeijink (woordvoerder van brandweer Eibergen).

Op dit moment krijgt brandweer Eibergen nog geen hulp van de collega’s uit Duitsland. Maar als het aan Martijn Boeijink ligt mag dat snel veranderen. “Brandweer Vreden is sneller op bepaalde plekken in Rekken dan wij. De hulp komt niet van één kant. Het kan best zijn dat de vrijwilligers van Eibergen straks over de grens een brandje moeten blussen.” De oefening was vooral bedoeld om van elkaar te leren en te kijken of de korpsen op elkaar afgestemt zijn.

“We kwamen er al snel achter dat de slangkoppelingen niet gelijk waren. Ook de communicatie kan beter”, aldus Boeijink. Tijdens de oefening werd een schuurbrand nagebootst daarbij was gas vrijgekomen uit een gierput. Dit veroorzaakte een explosie. Twee medewerkers die in de stal aan het werk waren werden vermist. Deze personen werden door de brandweermensen uit het pand gehaald.

Politie Berkelland kwam ook nog even een kijkje nemen bij het nep-incident. Beide brandweerkorpsen waren tevreden over de oefening. En kijken nu al uit naar de volgende oefening tussen de Duitse en Nederlandse brandweer.

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=2287]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven