‘Cultuur-mannen’ maken bijzonder toneel

dsc06417EIBERGEN – De ‘cultuurmannen’ Antoine en Ruben Lacet, Wim Holthaus, Willem te Voortwis en Hans Hulshof staan te trappelen om hun bijzondere toneelvoorstelling op de planken te brengen. De voorstelling is een onderdeel van Taal en Teken – een project van Cultuurpact. “Het belooft een avond te worden die mensen niet snel zullen vergeten. Het wordt bijzonder en apart. En dat komt door de verschillende disiplines” aldus regisseur Willem te Voortwis.

Muziek, dichtkunst, dans, beeldende kunst en smaakkunst zijn enkele onderdelen die voorbij komen. Het toneelstuk is ontstaan uit een gedicht van Josien van Barlo (winnares van de schrijfwedstrijd ‘Aan het Woord’). De titel van de voorstelling: De Verleiding zegt volgens Te Voortwis al genoeg. “In alle gemeenten waar dit project wordt uitgevoerd wordt het thema water uitgewerkt. Water staat voor stromen en inspiratie. En dat hebben we gemerkt tijdens de voorbereidingen van het stuk”, lacht Te Voortwis.

Zanger en dichter Antione Lacet uit Eibergen speelt de hoofdrol. Hij is op het toneel een hardloper die het nut van kunst niet ziet zitten. Een beschermengel – zangeres Anne Ruchenks Wiersma – moet hem overtuigen van iets anders en wil van hem een ‘hartloper’ maken. En dat doen de spelers met verschillende kunstvormen. “We gaan natuurlijk vooraf niet alles verklappen mensen moeten gewoon komen kijken.”

Naast de cultuurmannen zijn er ook dansers van Inscana Dance Crew, gedichten en schilderijen van Jan Smit, filmer Ton Kraaienvanger, het Beltrums Mannenkoor en dames van Odival aanwezig. Te Voortwis: “Ze laten zien en vooral ervaren dat elke kunstvorm een unieke bijdrage levert aan het ‘palet van gevoel’ waar de hardloper naar op zoek is.”

In het verhaal zorgt chocolatier Hans Hulshof voor een chocoladekoningin. Met als toetje het chocoladelied. De voorstelling is op 26 november en begint om 20.00 uur in de zaal van de Huve in Eibergen. De toegang is gratis. Opgave kan bij [email protected]. Vol=vol.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven