De Blenkenkamp blijft een groene straat

tn_DSC05977EIBERGEN – Op veel plekken in Eibergen worden groene plantsoenen verwijderd om plaats te maken voor beton. Maar de bewoners aan de Blenkenkamp hebben daar een stokje voor gestoken. Jarno Huinink belde de gemeente eigenlijk voor iets anders, maar door de goede contacten met ambtenaar Harry ten Hagen bloeide er spontaan een plan om het plein voor de woningen samen opnieuw in te richten. “Belangrijk is dat onze wijk groen blijft.”

De gemeente Berkelland wilde het plein aanpakken en zo onderhoudsvriendelijk maken. “Dan krijg je beton of een grasvlakte en dat is geen gezicht.” Huinink ging met de vraag: ”willen jullie een grijze of groene straat?” langs alle buurtbewoners. Iedereen ging voor groen. En dat was reden genoeg om bij de gemeente Berkelland een plan in te dienen.

“We hebben duidelijke afspraken gemaakt met de gemeente en dit vastgelegd in een contract. Wij als buurt zorgen voor het onderhoud van het groen in de straat”, vertelt Huinink. Op de schets is de nieuwe vorm van het plein goed te zien: een ei. In het midden komen vier dakplatanen waar bankjes onder worden geplaatst. Een ander deel van het plein wordt een speelgeelte voor de kinderen. Ook kunnen de mensen – als de plannen worden goedgekeurd – genieten van een bloementuin.

Buurtbewoner Herman Breumer is blij met het initiatief van zijn buurman. “Ik woon hier al twintig jaar. In 2003 was er al een plan om de boel hier op te knappen. Maar de gemeente heeft nooit iets gedaan. “Hoelang dit groen er al staat? Ik denk vanaf 1972 toen zijn de huizen namelijk gebouwd.”

In het voorjaar van 2012 gaat de eerste schop de grond in. De gemeente heeft toegezegd ook het straatwerk te vervangen omdat dit sterk verouderd is. Op meer plekken gaat de gemeente samen met burgers het groen in de wijk aanpakken. Aan de Krebberskamp in Eibergen is dit jaar al een project afgerond.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2274]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven