Grote coniferenhaag gaat in vlammen op

tn_dsc05902NEEDE – Een groot deel van een coniferenhaag aan de Parallelweg (tegenover Neco) is zaterdagnacht door brand verwoest. De vrijwilligers van post Neede werden rond 1.30 uur uit bed gepiept om de vlammen te doven. De bewoners aan de Velver – waar de haag van is – werden wakker van de brandende haag. “We hebben zelf geprobeerd het vuur uit te maken maar dat lukte niet. Vandaar dat we snel 112 hebben gebeld.”

De brandweer was met twee blusvoertuigen supersnel ter plaatse. Het vuur was daarom snel onder controle. Daardoor kon erger voorkomen worden. Niet alleen de haag is vernield, ook een houten schutting die tegen de coniferen aan stond is beschadigd. Politie Berkelland kwam ook poolshoogte nemen en stelde een onderzoek in naar de mogelijke oorzaak van de brand.

De brandweer gaat er vanuit dat het om brandstichting gaat. Mensen die wat gezien hebben in de buurt van Neco of in de omgeving van de Parallelweg kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Zie ook: Opnieuw coniferen aangestoken in Neede

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2271]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven