Harmonicadag trekt veel publiek uit regio

tn_harmonica-dag-4RUURLO – ”Zo druk als de eerste editie zal het wel niet worden”, sprak Henk Zinger, één van de organisatoren tijdens de start van de harmonicadag bij Mentink. ”Ze hingen er toen met de benen uit. Het kump langzoam op gang, pas als de olde leu de soep op hebt dan komt ze hier op an.” Maar ook zondagmiddag is er geen klagen om publiek op deze vierde editie van de Brookse Harmonicadag. Die opgezet is door buurtvereniging Broek en omstreken.

Van 11.00 tot 17.00 uur konden de mensen genieten van trekzak muziek. De muzikanten kwamen van ver uit de regio om te spelen. De spreker van ‘Het Trekzak Team’ uit Markelo vertelde in de zaal dat hij vandaag zesendertig jaar getrouwd was. Zelfs zijn mede muzikanten waren hiervan niet op de hoogte.

De dag werd gevuld met een negental trekzak groepen met een divers muzikaal repertoir. Er werd veel duitstalige muziek gespeeld van onder andere De Amigo’s, maar ook muziek uit eigen land passeerde de revue zoals Jantje Koopmans en de Feleta.

In de serre van het café was er plaats voor de vrije spelers. Onder begeleiding van drummer Hendrik Bannink (ruim 80 jaar oud) en zijn combo kon iedere trekzakspeler meedoen (zie film). Zelfs ouderen uit Doetinchem waren hier naar toe gekomen om lekker mee te spelen.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2273]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven