‘Hein en Hein’ proeven Berkellandse wijn

tn_DSC05582GEESTEREN/EIBERGEN – Burgemeester Hein Bloemen heeft zondagmiddag samen met zijn zoon – die ook Hein heet – een bezoek gebracht aan wijnhoeve Kunneman. De burgervader was benieuwd hoe de Achterhoekse wijnen smaken. Wijnboer Zieverink schonk speciaal voor ‘Hein en Hein’ een glaasje witte Solaris in waarmee de Achterhoekse wijnboeren dit jaar goud hebben gewonnen. Bloemen: “Ik geef nog wel eens een wijntje uit Berkelland weg als cadeau.”

Hein Bloemen (junior) was enthousiast over de wijnen van Kunneman en plaatste daarom meteen een berichtje op zijn facebook-pagina. “Papa even op de foto.” Het ’testpanel’ had tijdens de landelijke wijngaardeniersdag de smaak – van Berkelland – goed te pakken (zie foto’s en video). Ook in Eibergen stelde een wijngaardenier zijn deuren open voor het publiek. En dat was goed te zien langs de Winterwijkseweg. Vele auto’s stonden langs de weg geparkeerd.

Henk Timmermans keek zondag verbaasd op.”Ik had niet verwacht dat er zoveel belangstellenden zouden komen. De reacties zijn positief. Veel mensen weten helemaal niet hoe de Achterhoekse wijn smaakt. Meestal denken ze aan een zure smaak maar dat is niet zo. Kijk maar naar de gezichten”, lacht Timmermans.

In de gaard gaf Hans van de Water een rondleiding. Volgens Timmermans is Hans al zijn hele leven bezig met wijn. In de wijngaard vertelde de Eibergse wijnboer in het kort over zijn bedrijf (zie video).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2258]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven