Jongeren maken er echt een zooitje van!

tn_DSC05701EIBERGEN – Inwoners uit Eibergen klagen steen en been over de grote hoeveelheid rommel die de laatste tijd op de Maat rondslingerd. Voor Mariet klein Gunnewiek is de maat nu letterlijk en figuurlijk vol. “Ik durf bijna niet meer met mijn hond hier te wandelen. Overal ligt glas van kapotgeslagen bierflessen.” De Eibergse vindt dat de gemeente en de politie nu echt een keer in actie moet komen. “Het park ziet er niet meer uit!”.

Maar de kapotte flessen is niet alles. “Moet je de rommel in de hangplek zien. Ze gooien gewoon alles op de grond. Ook worden er regelmatig bierkratjes in brand gestoken en dingen vernield” De Eibergse ziet veel dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. “Iedereen weet dat er drugsdealers actief zijn achter het gemeentehuis.”

Klein Gunnewiek woont nu bijna zes jaar in Eibergen en ziet dat de rommel steeds erger is geworden in het park. “Ik ken mensen die hier helemaal niet meer komen met hun viervoeter. Het is gewoon gevaarlijk.” Maar er zijn ook mensen die profiteren van de rommel die achtergelaten wordt door de jeugd.

“Ik ken een man die hier in één week tijd twintig euro aan statiegeld opraapt. En dan kun je een mooi zakcentje bijverdienen”. aldus Mariet. NUB gaat dinsdag de gemeente benaderen met een aantal vragen over de overlast op de Maat. Later meer op deze site.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2262]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven