Kattenvangers in actie tijdens dierendag!

dsc05773EIBERGEN – Iedereen kent het verhaal over de rattenvanger van Hamelen. Een sprookje wat natuurlijk uit de duin is gezogen. Maar wat wel klopt is dat Eibergen sinds deze week kattenvangers heeft. Dragan Telman (36) en zijn vriend Hendri (52) vangen (wilde)katten en dragen ze over aan de dierenbescherming en dierenasiel Brammelo. “Ze worden daar behandeld zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. In de meeste gevallen worden ze weer netjes uitgezet.”

In drie dagen tijd hebben de mannen al zeven katten gevangen met een vangkooi in de tuin aan de Burgemeester Smitsstraat. “Waarom we dit doen? Er is de laatste tijd veel overlast van wilde katten in het dorp. We zijn bang dat ze afgemaakt worden door kattenhaters. En dat willen we voorkomen vandaar deze actie”, aldus Telman.

Telman: ”De katten kunnen zich niet meer voortplanten en zo wordt het probleem automatisch minder. En ook inteelt wordt zo voorkomen. Er worden ook kittens gevangen deze worden opgevoed en aangeboden aan een nieuw baasje. We hebben al één kat gevangen die een lange tijd vermist werd. Maar het baasje wilde het dier niet meer terug hebben.”

Op dierendag werden drie wilde katten uitgezet die behandeld zijn. Voor Dragan en Hendri was dit een bijzonder moment (zie video). De twee dierenvrienden krijgen steeds meer hulp van andere mensen. Bram en Nannie (eigenaren van café de Libertijn) doen ook al mee. “We gaan gewoon door met het vangen van de katten.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven