Oefening niet van echt te onderscheiden

tn_DSC05711RUURLO – De hulpdiensten haalden maandagavond alles uit de kast om een oefening zo echt mogelijk te laten lijken. Ambulance- brandweermedewerkers, lotusslachtoffers en verschillende voortuigen zoals ambulances maakten het incident zo compleet mogelijk. Voor toevallige passanten was het daarom even schrikken. “Wat is hier aan de hand. Een groot ongeval in een woonwijk?, roept een man die zijn hond aan het uitlaten is.

De oefening vond plaats aan de Podzollaan. Er werd een aanrijding nagebootst waar twee auto’s bij betrokken zijn geraakt. In beide voertuigen zat een slachtoffer bekneld. Brandweermensen van post Ruurlo hebben de bestuurders uit hun benarde positie bevrijd en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Alles was zo echt mogelijk. En dat was ook goed te zien (zie video).

Clustercommandant Hilbrand Meijer: “De samenwerking met de ambulancedienst is uniek en gebeurt niet vaak. We hoeven niet te spelen het is daarom echt vanavond. Waarom we dit doen? Op deze manier kunnen we ons goed voorbereiden, we zijn op deze manier geoefend.”

De oefening trok veel bekijks. Buurtbewoners zaten niet voor de buis. Maar hadden genoeg sensatie in de straat om daar de avond door te komen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2263]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven