Schaatsen op Ruurlose ‘zomerfair’ gespot

tn_DSC05618RUURLO – Wie verkoopt er schaatsen bij een temperatuur van vijfentwintig graden?, bijna niemand! Maar toch is het afgelopen zondag gebeurd in Ruurlo. “Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank. Wie had er verwacht dat het vandaag zo warm zou worden. Normaal is het vijftien graden rond dit tijdstip. Het lijkt wel hartje zomer. Al mijn spullen heb ik weken terug al gekocht voor de fair. Vandaar dat de schaatsen er al hangen” laat ondernemer Marco Groot Jebbink weten.

Niet alleen de decoratie-schaatsen trokken de aandacht van de bezoekers. De kerstspullen waren ook al uitgestald. Op het terrein werden volop grappen gemaakt over de fair. De meesten noemden het festijn: zomerfair in plaats van de herfstfair. Van de herfst was weinig te zien. Ondernemers waren slim en maakten gebruik van de zon.

Bijvoorbeeld Q-Style – leverancier van baden, wirlpools, en sauna’s – had een groot zwembad geplaatst. En dat is geen herfstartikel. De organisatie is tevreden over de bezoekersaantallen. “We hebben dat vooral te danken aan het mooie weer.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2260]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven