”Stoplichten op N18 gevaarlijk afgesteld”

dsc05678EIBERGEN – Op de kruising Rekkenseweg met de Groenloseweg (N18) ontstaan de laatste dagen onveilige situaties. De stoplichten voor het overstekend verkeer werken niet goed. Volgens Hendri te Biesenbeek staan de stoplichten maar drie seconden op groen. “Hierdoor ontstaan er lange rijen en moeten automobilisten door rood rijden. NUB ging zondag op onderzoek uit en ging een kijkje nemen bij de verkeerslichten op de Twenteroute.

Het verhaal van Hendri te Biesenbeek klopt. Bestuurders hebben maar een paar seconden tijd om over te steken (zie video). Als je goed kijkt kan er maar één auto per keer door. Er is totaal geen oprijtijd. Wanneer het stoplicht opnieuw is afgesteld is niet bekend. “Ik heb het al doorgegeven aan de politie maar volgens mij is de boodschap niet overgekomen. Het is al bijna een week zo”, aldus een bewoner die vlak bij de kruising woont.

Rijkswaterstaat is wegbeheerder van de Twenteroute en daarom verantwoordelijk voor de juiste instelling van het stoplicht. De instelling was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar. “Nu maar hopen dat iemand actie onderneemt voordat er een ongeval gaat gebeuren”, zegt te Biesenbeek.

Update maandag 12.00 uur:
We kregen vanmorgen bericht van Jenny Roessink. Ze vertelde aan de telefoon dat Rijkswaterstaat vandaag nog actie gaat ondernemen op de kruising. De instellingen van de stoplichten worden volgens haar vandaag nog aangepast.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven