Tijdgeest laat natuurliefhebbers griezelen

tn_DSC06366RUURLO – In het bos rondom het doolhof was het afgelopen zondag griezelen geblazen. Geen heksen, spoken of andere enge figuren maar een tijdgeest zorgde voor kippenvel. ”De tijdgeest is een personage die kan reizen door de tijd en vertelt verhalen over deze boswachterij. Het doel is om ouders en kinderen te laten genieten van het herfstbos. En dat doen we op een interactieve manier. Op dertien locaties in Nederland is de tijdgeest vandaag aanwezig”, zegt boswachter Anja Nijssen van Staatsbosbeheer.

Maar echt bang waren de kinderen niet toen ze de geest in levenden lijve zagen tijdens de herfstvakantie. Jonah Morsink (8) maakte de tijdgeest in zijn eentje wakker (zie video). De tijdgeest vertelde in Ruurlo over de ‘urenvreter’. ”Een vreselijk dier dat honderd jaar geleden aan seconden, minuten en dagen zat te knagen. Er moest iets gebeuren. De zon kwam op en ging meteen weer onder”, laat de tijdgeest weten.

Dit was de eerste keer dat de tijdgeest opdook in de Achterhoek. Nijssen: “De belangstelling is heel goed want het is prachtig weer vandaag. De kleuren en de geuren van het bos zijn er. Dus de mensen trekken er vandaag massaal opuit.” Staatsbosbeer gaf de tijdgeest – een acteur – enkele ingrediënten van de omgeving en daar maakte hij een spannend verhaal van.

Staatsbosbeheer kan terugkijken op een geslaagde dag. Maar kunnen alle kinderen zondagavond wel goed slapen van al die enge verhalen…

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2301]

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven