Tweede poging voor glasvezel in Neede

NEEDE – In Neede is er een tweede plan opgezet om inwoners aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. De vorige actie leverde te weinig aanmeldingen op. Volgens de nieuwe initiatiefgroep is er te weinig gedaan om inwoners te informeren. “Er waren teveel acties. Het was niet geloofwaardig meer”, aldus Mans Koster.

De kersverse initiatiefgroep bestaande uit Ed van den Born, Wim Dijkman, Joachim Geerdink, Mans Koster, Tom Swart , Hans Toutenhoofd en Inus Westhoff willen Neede aansluiten op het glasvezelnetwerk. Daarmee komen, net als in Eibergen, Ruurlo en wellicht Borculo, diensten voor ons beschikbaar als razend snel internet, interactieve en 3D televisie, beeldtelefonie, online zorg en onderwijs en niet onbelangrijk, de keus van de provider is dan onafhankelijk van de kabel die het huis binnenkomt.

Het glasvezelnetwerk zal worden aangelegd door Reggefiber,  indien 30% van de huishoudens een contract afsluit. Op 31 oktober wordt er een informatieavond in ’t Haantje gehouden. Daar is iedereen om 20.00 uur welkom (zaal open vanaf 19.30 uur). Vanaf 5 november kan iedereen terecht in de glasvezelwinkel aan de Oudestraat 48 (voormalige slagerij Peeze). Begin november ontvangen de inwoners een brief met een inschrijfformulier dat uiterlijk 18 december ingeleverd moet worden. Verenigingen kunnen actief meedoen en voor iedere inschrijving ontvangen zij 10 euro.

Inus Westhoff: ”Als initiatiefgroep zijn wij er van overtuigd dat de inwoners van Neede met ons inzien,  dat het niet kan, dat Neede de aansluiting met de toekomst mist. Samen kiezen wij ervoor om Neede bij de tijd te houden.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven