Wielertourclub klaar voor Vlearmoestocht

NEEDE – De Needse Wielertourclub houdt op zondag 9 oktober voor het derde opeenvolgende jaar de Vlearmoestocht. Intussen is deze tocht al flink bekend aan het worden, vooral vanwege de diversiteit in terreinen met enige hoogteverschillen, die menig fietser al heeft verrast.

De veldtoertocht bestaat uit vier afstanden; 35, 45, 55 en nieuw dit jaar is 65 km. Deze langste afstand is met name geschikt voor sportieve rijders die van een uitdaging houden. Start en finish zijn bij het clubgebouw van de Needse IJsclub aan de Waterleidingdijk. Starten is mogelijk van 8.30 tot 10.00 uur.

Leden van de Needse EHBO zijn aanwezig. Firma Cornelese Post Tweewielers Neede, is met een servicewagen present om te ondersteunen bij eventuele technische problemen. Bij de finish is het mogelijk de fiets af te spuiten. NTFU-leden betalen € 3,- niet-leden € 4,-. Met medewerking van particulieren en grondeigenaren zullen de routes door bos en veld gaan. Eerst naar de Needse Berg, waar men kan kiezen voor Extreme’s, alternatieven zullen er ook zijn.

Van daaruit vervolgt de route naar de Bollert in Noordijk en naar Gelselaar. Hier zal een bevoorradingspunt zijn en kan de energie weer aangevuld worden. Vervolgens gaat de tocht via de landschappen van het Westerflier naar Diepenheim en Markvelde. Uniek is, tegen het einde van de tocht, de doorkruising van het Needse Achterveld, waarvoor Staatsbosbeheer ook dit jaar weer toestemming heeft gegeven.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven