Busplein ook het doelwit van vernielingen

tn_dsc07725NEEDE – Niet alleen in Rietmolen hebben vandalen afgelopen weekend toegeslagen, ook op het busplein in Neede zijn vernielingen aangericht. Maandagmiddag nam de gemeente Berkelland poolshoogte. “Het is hier bijna elk weekend raak. Nu hebben ze alle posterhouders losgemaakt en de TL-buizen kapot geslagen. Het openmaken van de houders gaat heel gemakkelijk. Ze halen elke keer de posters eruit”, aldus de dorpswacht.

De gemeente Berkelland heeft al meerdere malen bij het bedrijf Hillenaar (voorheen Brouwers en Parnters) aan de bel getrokken, en aangegeven dat er een ander sluitwerk op de posterhouders moet komen. Maar volgens de gemeente is er nog geen actie ondernomen. De dorpswacht vindt het erg jammer dat het nu een zooitje aan het worden is. ”Alles was zo netjes na de opknapbeurt.”

Een medewerker van P & P Plus – die maandag ook aanwezig was – geeft toe dat de sloten zonder sleutel te openen zijn. “Er moet maar eens een keer cameratoezicht komen op dit plein.” De medewerker maakte een aantal foto’s van de ‘slechte’ sloten. Misschien gaan ze nu eindelijk actie ondernemen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2354]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven