Centrum van Eibergen krijgt een ijsbaan

dsc06666EIBERGEN – De Eibergse Ondernemers Vereniging (EOV) pakt rond de kerstdagen groot uit. Ze huren voor enkele dagen een mobiele ijsbaan die midden in het centrum komt te staan. Winkelier Ronald Blankvoort bracht dit vrijdagmiddag officieel naar buiten. De ijsbaan is precies tweehonderd vierkante meter groot en maakt plaats voor de parkeerruimte bij de C1000. Maar dat is nog niet alles, Blankvoort en de andere ondernemers zitten vol met ideeën die moeten plaatsvinden rondom de kerstmarkt.

“Ik wil toch wel even aangeven dat het zonder onze grote sponsor niet zou lukken. De KPN heeft een flink bedrag beschikbaar gesteld om de huur van de ijsbaan te kunnen betalen. Drie dagen lang kunnen kinderen en ook ouderen lekker schaatsen op de Brink”, aldus de Eibergse ondernemer. Op vrijdag 9 december tijdens de kerstmarkt wordt de ijsbaan officieel geopend. Tot en met 11 december blijft de baan staan.

Zaterdagavond wil de EOV horecaondernemers uit Eibergen uitdagen om iets te doen in het centrum. Blankvoort: ”Je moet dan denken aan muziek. Ook lijkt het me leuk om Dancing on Ice op te zetten. Maar daar moet de horeca maar over brainstormen.” Als klap op de vuurpijl wil de ondernemersvereniging zondag 11 december een koopzondag organiseren. “We doen dat alleen als alle winkeliers hun zaak open doen. Het moet kunnen de vergunning is binnen.”

Met deze plannen is er in Eibergen een nieuw evenement geboren: het kerstweekend! De kerstmarkt (vrijdag) begint om 16.00 uur. De activiteitencommissie is nog opzoek naar standhouders die rondom de ijsbaan willen staan. Aanmelden kan via [email protected] Over de invulling van zaterdagavond (10 december) komt binnenkort meer informatie op deze site te staan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven