Duikers zien mega steur in Hambroekplas

steurBORCULO – Duikers Gerco Stellinga en Rolf Schootman hebben zaterdag tijdens het duiken een bijzondere vis gespot in de Hambroekplas. Bijna wekelijks zijn de duikmaatjes te vinden in het ‘natuurwater’. “Wat we zaterdag hebben gezien is wel heel bijzonder. Op tien meter diepte zagen we opeens een grote steur. Hij was zeker een meter lang.” De ontdekking ging al snel rond via Twitter en Facebook.

Veel mensen wilden het niet geloven. Ook collega-duikers keken verbaasd op van het verhaal. Een groepje duikers ging zondagmorgen meteen poolshoogte nemen in de plas. Volgens Stellinga heeft nog geen enkele duiker een steur gezien in de Hambroekplas.

“Wat ik graag wil weten is hoelang de vis al rondzwemt in Borculo. En hoe de vis daar gekomen is. het kan best zijn dat de steur hier al tien jaar zit.” De steur staat op de rode lijst: ”als verdwenen uit Nederland” In 1953 is de laatste Nederlandse steur in de Waal bij Tiel gevangen. Kan iemand meer vertellen over de steur. Mail dan naar [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven