Eerste midwinterhoorns nu weer te horen

dsc07831RUURLO – De wegwijsbordjes waren afgelopen zondag tijdens de Ruurlose midwinterhoornwandeling eigenlijk overbodig. Het geluid van de vele midwinterhoorns was al voldoende om niet te verdwalen. Ook dit jaar trok de wandeling honderden mensen. “Er kwamen zelfs wandelaars uit Gouda, Hoorn, Lisse, Dordrecht en Houten. We zijn dus in heel Nederland bekend. Dit komt volgens ons door een paar landelijke kranten die er aandacht aan besteed hebben ”, lacht de organisatie.

De weergoden waren minder goed gezind, maar ondanks een paar druppels regen kwamen er toch ruim duizend belangstellenden naar het startpunt bij pannenkoekboederij De Heikamp. Jan Amtink (73) – lid van de Reurlse Midwinterhoornblazers – deed het belangrijkste werk op de eerste zondag van Advent. Hij liet zien hoe een midwinterhoorn uit een stuk hout wordt gesneden (zie video).

Midwinterhoornblazers uit de hele regio stonden op verschillende locaties opgesteld. De dertig blazers kwamen uit Ruurlo, Aalten, Winterswijk, Eibergen. Mensen konden vragen stellen en die werden netjes beantwoord (zie video). Maar om één vraag moesten een aantal blazers enorm hard lachen! “Heb je dar ook een cd’tje van?”, zegt een man met een lachend gezicht.

Op 18 december is er ook een midwinterhoornwandeling in Eibergen. De start is bij het Muldershuis. Dit jaar wordt het evenement groter dan ooit. Er komt een kerstmarkt, optreden van zangformatie ‘octOvum’ en een gezellige harmonica-groep.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2359]

Foto’s Appie Bosch:
[nggallery id=2360]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven