Eibergenaar redt leven van jonge eendjes

dsc07522EIBERGEN – Het is jammer dat de dierenbeschermer van het jaar al bekend is. Wesley van Buren (26) had zeker in aanmerking kunnen komen voor deze titel. De Eibergenaar redde het leven van vier jonge eendjes. Afgelopen vrijdag was de dierenvriend rustig aan het wandelen met zijn hond. Bij een vijver ter hoogte van het Assink Lyceum zag hij een groepje jongeren die aan het klooien waren met jonge eendjes. Van Buren greep in, maar het was al te laat, de moeder van de jonge diertjes was al ‘gevlogen’.

De eendjes bleven alleen achter op het nest en dat zat Wesley niet lekker. “Ik bracht eerst de hond naar huis. Met een brommer heb ik de drie eendjes en een halfgeopend ei opgehaald. Als ik niet in actie was gekomen dan waren de diertjes doodgegaan door de kou. De kinderen hebben met de handen aan de eendjes gezeten, ze geven dan een andere geur af, en daarom is de mama-eend niet meer teruggekomen.”

Van Buren: “We hebben de eendjes thuis warmgevreven en in een doos gestopt. Ik ben naar dierenspeciaalzaak Florijn gegaan voor wat voer en een lamp. Ze stelden dit gratis beschikbaar. Dat mag ook wel even genoemd worden. Het ei hebben we voorzichtig losgemaakt, ook dat eendje heeft het gered.”

De baby-ducks eten en drinken goed. Het is best wel uniek dat er nu in de natuur jonge eendjes geboren worden. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het zachte weer dat we hebben gehad. “Binnenkort krijgen ze een groter hok. Als ze groot genoeg zijn dan laten we ze weer vrij in de natuur. Ik denk dat we dat begin volgend jaar doen.”

De eendjes hebben een goed leven bij Wesley en zijn vriendin Bobbie Maas. “Ze gaan zelf bij ons in bad”, lacht Maas.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2342]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven