Natuurwerkdag boft met het mooie weer!

tn_DSC06730NEEDE – Vrijwilligers van Staatsbosbeheer en het IVN hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens de landelijke natuurwerkdag. In het Needse Achterveld kwamen de zweetdruppels massaal tevoorschijn. Zagen, boompjes trekken, en sjouwen met takken, het was hard werken voor de vijfenveertig deelnemers. “Het is prachtig weer. Dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt. We hebben ook wel eens een hele dag regen gehad”, zegt Piet Schadee.

Natuurliefhebber Bert Niessink – één van de grondleggers van de natuurwerkdag in Neede – mocht de officiële opening verrichten. In 1971 kwam Niessink voor het eerst in aanraking met het Needse Achterveld. “Midden jaren negentig waren er in de gemeente Neede geen plantlocaties meer voor boomplantdag, dus moesten we wat anders verzinnen. Zo kwamen we op het idee om met de jeugd natuuronderhoud te gaan doen in het Needse Achterveld. Staatsbosbeheer vond dat in die tijd een goed plan.”

In 2003 werd de eerste ‘echte’ natuurwerkdag geboren. Niessink: ”Ik las in de krant een publicatie om mee te doen aan de landelijke natuurwerkdag. Dit bracht mij op het idee om met de landschapsbeheergroep van het IVN deel te nemen. Het IVN en staatsbosbeheer stonden hier opnieuw positief tegenover.” Door ziekte kan Bert Niessink niet meer helpen met de organisatie en het veldwerk. Hij vond het daarom ook een hele eer dat hij de opening mocht doen.

Een klein foutje op de site Natuurwerkdag.nl zorgde ervoor dat enkele mensen op een verkeerde locatie stonden. Op de website stond Hoge Haarweg – en dat is in Eibergen – in plaats van De Hoge Haarweg. Maar dat mocht de pret niet drukken. In totaal hebben ruim 13.000 Nederlanders meegeholpen in de natuur en dat is een record.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2321]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven