Needse jeugd krijgt een eigen crossbaan!

tn_DSC07135NEEDE – Nu ligt er nog een berg zand, puin en ander troep, maar binnenkort gaat de gemeente samen met de jeugd het terrein op de hoek Haaksbergseweg met de Rondweg inrichten als crossbaan. Stefan Smeenk (13) kwam met het idee en startte samen met een paar vrienden een handtekeningenactie. De inzet van de jongens werd beloond door het college van Berkelland. Ze vonden het een geweldig plan en besloten hieraan mee te werken.

De vader van Stefan geeft de gemeente Berkelland een grote pluim. ”Vorig jaar heeft mijn zoon een mail gestuurd naar de gemeente met de vraag of er in Neede misschien een fietscrossbaan aangelegd kan worden. Na veel over en weer bellen is het nu eindelijk zover. De gemeente wil hieraan meewerken om zo ook het buiten spelen voor de jeugd te stimuleren. De gemeente neemt ook deel aan het project Open Innovatie Festival waaronder dit crossbaantje ook valt”, zegt Mark Smeenk trots.

De gemeente Berkelland gaf deze week groen licht voor het project. Op 30 november organiseert de gemeente een ideeën-middag voor de jeugd. Iedereen kan dan meepraten over de nieuwe crossbaan. Om 15.00 uur zijn de jongeren en ouders welkom bij pannenkoekenhuis de 5-sprong om hun wensen kenbaar te maken. Een dag later gaat de schop al in de grond en wordt er een begin gemaakt met de aanleg van de baan.

De gemeente heeft speciaal voor de jeugd een Hyves-pagina gemaakt. Zie http://fietscrossen-neede.hyves.nl

Foto’s Roy nijman:
[nggallery id=2331]

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven