Piratenzender draait door met dwangsom

dsc07321NOORDIJK – De geheime zender ‘station M.P.C.’ (Maffe Piraten Combinatie) heeft afgelopen weekend een marathonuitzending gehouden in het buitengebied van Noordijk. De geheime zender kreeg meteen al bezoek van het Agentschap Telecom. Ambtenaar Theo Brouwer legde vrijdag een dwangsom op omdat de jongens illegaal aan het uitzenden waren. Maar de heren trokken zich daar niets van aan en bleven gewoon in de lucht.

Het hele weekend – en waarschijnlijk maandag ook nog – waren de piraten te horen in de ether. “We zijn begonnen op de Needse Berg. Maar al snel zijn we verhuisd omdat de gemeente langs kwam rijden. Nu zitten we om een andere locatie die we liever niet in de media willen hebben.” De jongens vertellen met veel plezier over hun hobby. “We hebben hier alleen vinyl. Dit is dus pure muziek”, lacht één van de piraten.

De nummers waren te horen in de ether op 96,7. “We hebben veel reacties ontvangen van luisteraas. ’s Nachts draaien we ook gewoon door. We lossen elkaar af. Of er dan wel mensen luisteren? Zeker, mensen die in een fabriek werken, truckers, en bakkers.” De geheime zender bestaat al zes jaar. “We zijn niet uit het veld te slaat we blijven draaien!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven