Sinterklaas komt veilig aan wal in Borculo

tn_DSC07272BORCULO – Sinterklaas keek zaterdagmiddag verbaasd op toen hij met de boot het Berkelstadje in kwam varen. “Wat is het hier allemaal veranderd. Er is voor mij speciaal een aanlegsteiger gemaakt. Dat was vorig jaar wel anders”, riep de goedheiligman toen hij voet aan wal zette bij het gemeentehuis. Honderden kinderen stonden de kindervriend op te wachten. Ook wethouder Leo Scharenborg was naar Borculo gekomen om de sint persoonlijk te groeten.

Bijzonder was dat sinterklaas en zijn pieten niet de enige waren die met een boot aan kwamen varen. Een moeder en twee kinderen trokken voor de intocht veel bekijks (zie foto’s). Ze kwamen niet met de fiets of auto maar met een kano naar de intocht-plek. Voordat de sint in de haven aan kwam werd er uit volle borst gezongen. Muziekverenging Volharding zorgde voor de muzikale noot.

Wethouder Scharenborg: ”Een prachtige dag om sinterklaas te ontvangen en ook een prachtige plek. Dit is de eerste keer dat de sint aan kan komen op dit aanlegsteiger in de haven van Berkelland.” Na de feestelijke ontvangst ging de sint in een grote koets met daarvoor ‘mini-americo’s’ door het de straten van Borculo. Morgen komt de kindervriend in Ruurlo en Beltrum.

In Ruurlo met de trein. Rond 13.20 uur wordt de sint verwacht op het station. In Beltrum komt sinterklaas om 14.30 uur op bezoek. Dat gebeurt op het Mariaplein.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2334]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven