Sinterklaas vergeet de kleine kernen niet

tn_DSC07409BELTRUM – De Engelsman Dian Jones had zondagmiddag een belangrijke taak. Hij moest er voor zorgen dat sinterklaas ‘heelhuids’ aankwam in Beltrum. De goedheiligman kwam niet met een boot maar met een Engelse bus naar het kerkdorp. Kinderen en hun ouders stonden op het Mariaplein te wachten totdat de sint – met de bus – op het plein arriveerde. Jones stopte halverwege even, zo konden de kids instappen en samen met de sint een ritje maken.

Bijna heel Beltrum was leeggelopen om sinterklaas te ontvangen. Niet alleen de sint kwam een feestje vieren ook zijn pieten waren aanwezig om de kinderen te vermaken. Ze haalden soms rare en gevaarlijke capriolen uit. Enkele pieten kwamen via de kerktoren al abseilend naar beneden. Één pieterman brak bijna een lamp (zie video). In de kerk ging het feest verder. Daar werden liedjes gezongen en mochten alle kinderen sinterklaas persoonlijk een handje geven.

Voor Beltrum en andere kernen en buurtschappen in de gemeente Berkelland is het heel normaal dat de sint jaarlijks op bezoek komt. Maar bij de buren (gemeente Winterswijk) gaat het heel anders. Daar komt de kindervriend alleen in de plaats zelf en bezoekt niet de buurtschappen. Dat meldde Bernhard Harfsterkamp, fractievoorzitter van de PvdA zondag op zijn twitter-account. Harfsterkamp verbaast zich over de regionale verschillen.

De politicus gaat via een column de buurtschap-bewoners aanmoedigen om dit onrecht te veranderen. Op zondag 20 november komt de goedheiligman aan in Rekken. In Gelselaar komt de sint op 19 november een bezoekje brengen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2338]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven