Veel auto’s en bestuurders ‘onder de loep’

dsc07161EIBERGEN – Het was voor veel Eibergenaren geen geheim meer: de grote verkeerscontrole die vrijdagavond vanaf 19.00 uur werd gehouden langs de Haaksbergseweg (N18). Hoe kan dat? Wijkagent Hergert Menkhorst berichtte voor de start op zijn twitter-account over de verlichtings- en alcoholcontrole. Maar ondanks dat werden er toch heel wat bestuurders staande gehouden omdat de verlichting van de auto niet goed werkte. Ook zijn er meerdere boetes uitgedeeld.

Achter garage Grooters waren twee controlestraten ingericht. Bestuurders werden één voor één gecontroleerd door agenten uit Berkelland en het Verkeershandhavingsteam (VHT) uit Apeldoorn. Veilig Verkeer Nederland en twee heren van het Bob-promotieteam deelden folders en sleutelhangers uit. In totaal werden er 257 blaastesten afgenomen. Één automobilist was flink aan de beurt. Hij reed zonder rijbewijs en zat ook met alcohol achter het stuur (artikel 8).

Eenentwintig bestuurders hadden hun kentekenverlichting stuk. Ook werden er dertien kapotte koplampen door monteurs van Grooters en Hartgerink vervangen. Zeven fietsers werden aangehouden en moesten ter plaatse hun verlichting laten maken. Drie bestuurders kregen een boete voor het rijden door rood. Twee mensen kregen een bekeuring omdat ze geen APK op hun auto hadden zitten.

Er werd tijdens de controle ook drugs in beslag genomen. Geen grote hoeveelheid werd er aangetroffen (0,5 gram wiet). Een aantal automobilisten kregen een ’toonbriefje’ omdat ze bijvoorbeeld hun kentekenbewijs niet konden laten zien.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2332]

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven