Eerste bruine wegwijsborden in de grond

tn_dsc08880EIBERGEN – Drie medewerkers van het bedrijf Folkersma zijn begonnen met het plaatsen van ruim driehonderd nieuwe verwijzingsborden langs wegen in het buitengebied van Berkelland. De bruinwitte bordjes zijn bedoeld om toeristen en onbekenden de weg te wijzen naar toeristische trekpleisters, campings, en eetgelegenheden. Woensdagmiddag werd er een begin gemaakt aan de Kiefteweg. Mensen kunnen niet meer om Hof van Eckberge, De Fontijn, ’t Vinkennest en de Vlierhof heen.

De borden maken plaats voor de oude blauwe borden van de ANWB. Het recreatieschap Achterhoek en Liemers heeft samen met de gemeente Berkelland en de andere gemeenten in de Achterhoek het initiatief genomen om te komen tot een uniforme toeristische bewegwijzering. Ook in Oost-Gelre, Zutphen, Winterswijk en Doetinchem zijn de bruine borden binnenkort te bewonderen.

In Berkelland worden de meeste borden neergezet. “In heel Europa kom je de bruine borden tegen. Kijk maar naar Duitsland en Italië, we krijgen nu dus een uniforme uitstraling. Tevens vergroten de borden de verkeersveiligheid”, zegt een woordvoerder van Folkersma. Medio januari moeten alle nieuwe borden langs de wegen staan.

Voor de verwijzingsborden heeft het recreatieschap Achterhoek en Liemers provinciale en Europese subsidie gekregen. De borden worden dus betaald doormiddel van deze geldpot.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2392]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven