Formatie RU Kiddin’ speelt bij de Noaber

monique1RUURLO – Ze begonnen ooit als een tributeband aan Anouk, Neerlands rockdiva nummer 1. Maar intussen heeft de formatie RU Kiddin’ heel wat meer noten op de zang. Werk van onder meer Sass Jordan, Queen, Led Zeppelin en AC/DC. De band – met onder meer leden van The Marshalls – komt zaterdag 17 december in actie in café De Naober in Ruurlo. Waarbij meteen de nieuwe zangeres Monique wordt voorgesteld.

De vorige zangeres moest eerder dit jaar vanwege drukke beslommeringen de band met pijn in het hart vaarwel zeggen. ”En dus werd het zoeken naar een waardig opvolgster”, zegt gitarist Frits Lagcher. ”Het eerste wat je dan als band doet, is rondbellen binnen je eigen netwerk en een aantal zangeressen uitnodigen.”

Tijdens de daaropvolgende audities waanden ze zich soms in hun eigen aflevering van ‘The Voice of Holland’. Het kijkcijferkanon waarvan bekend is dat het niveau enorm hoog ligt. Gitarist Harm Dinkla: ”We hebben meerdere zangeressen op bezoek gehad. En het opvallende was dat de een nog beter zong dan de ander. Je hoort wel eens van andere bands dat ze moeite hebben een geschikte zangeres te vinden. Nou, wij kampten met een luxeprobleem.”

Uiteindelijk viel de keus op Monique Coenders, die met haar vorige band Cold Sweat in de Achterhoek reeds de nodige ervaring had opgedaan. ”Zij is dus voortaan onze Voice”, zegt drummer Piero Sestu.’Monique toont zich blij met haar nieuwe band. ”Het klikte meteen met de deze jongens. Muzikaal, maar ook op het persoonlijke vlak. Toch erg belangrijk als je voor de hobby muziek maakt.”

RU Kiddin’ is nu vooral bezig het repertoire grondig onder handen te nemen. Monique: ”Dit was aanvankelijk een Anouk-tributeband, maar gaandeweg is besloten de muzikale horizon te verruimen. Vandaar dat we nu ook werk van anderen spelen. Met name stevig rockwerk, want daar ligt ons hart. Maar uiteraard blijven we nummers van Anouk spelen. Gewoon, omdat het geweldige muziek is.”

Het optreden begint om 21.30 uur. Café de Noaber is te vinden aan het Kerkplein.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven