In Voor-Beltrum is iets heel raars gebeurd

VOOR-BELTRUM – Afgelopen zaterdag keken automobilisten die over de Grolseweg reden vreemd op. Ook op twitter gingen de wildste verhalen rond. Het kunstwerk – verleden, heden, toekomst – dat ter hoogte van de Frankweg staat was van top tot teen ingepakt met roze papier. Maar wie zit er achter deze actie? Zaterdagavond kwam de regio Achterhoek met het antwoord naar buiten. Op meerdere plekken in de Achterhoek waren kunstwerken en zelfs een molen van veertien meter hoog ingepakt als cadeau.

”Het was een ludieke actie om aandacht te vragen voor al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft. Doelbewust tijdens het Sinterklaasweekend, waarin vele cadeautjes zijn gegeven. De Achterhoek is ook een cadeau dat je graag weggeeft en dat hebben we letterlijk gedaan door de torenmolen van Zeddam en kunstwerken in Lichtenvoorde, Winterswijk, Doetinchem, Ulft, Dinxperlo, Vorden, Zutphen, Lochem en Beltrum in te pakken als gigantisch cadeau. Wij zijn namelijk trots op de Achterhoek en geven het graag cadeau!”, aldus Arjan Wagenmans.

Ook vele Achterhoekers zijn terecht trots op hun prachtige streek, maar zijn zich daar volgens de regio Achterhoek niet altijd bewust van. Om dit toch weer even ’tussen de oren’ te krijgen is tijdens deze ludieke actie in elk van de tien Achterhoekse gemeenten symbolisch een markant object ingepakt. Het zijn beeldbepalende objecten die inwoners dagelijks passeren zonder zé echt te zien. Deze acties zijn onderdeel van de campagnes ‘Ik geef je de Achterhoek’.

Om iedereen hun eigen regio te laten (her)beleven krijgen 120.000 huishoudens op 5 december een boekje vol aantrekkelijke aanbiedingen in de bus. Dit boekje is speciaal voor de inwoners samengesteld in nauwe samenwerking met vele Achterhoekse bedrijven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven