Kent u het ”Dolle Huuske” in Eibergen?

tn_kopfoto-ten-dolleEIBERGEN – Van buitenaf is het bijna niet te zien, maar wie zich binnen waant gaat weer terug in de tijd. We zijn aan de Rekkense Binnenweg belandt en zien daar een karakteristiek klein huisje met allerlei boerengerij in en om het huis heen staan. Onze nieuwsgierigheid werd gewekt en we belden aan om te zien of er iemand aanwezig was. De ouderen onder ons weten het nog wel. In de jaren 50 was dit een diepvries huisje. Waarin veelal boeren na het slachten hun vlees lieten invriezen.

Thuis had men nog geen diepvrieskist destijds. Toen later de hedendaagse diepvrieskisten in opmars kwamen werd dit gebouw een KI-station tot aan in de jaren 80. Daarna kwam van Tongeren Bronbemaling  het pand bezetten tot 2010 waarna er leegstand kwam. Herman ten Dolle heeft daarna het pand gekocht als uitvalshoek voor zijn hobby: Het verzamelen van oude spullen.

Sinds de verkoop van zijn boerderij is hij in het centrum van Eibergen komen wonen. ”Het is voor mij een ideale overgang middel om langzaam aan het nieuwe huis te wennen.” Zijn vrouw Dinie was ook aanwezig en was net klaar met het maken van kniepertjes. ”Herman is hier vaak te vinden, hij houdt ervan om tussen de mensen te zijn”, volgens Dinie.

Pas geleden waren de midwinterhoornblazers hier nog te horen. Velen weten Herman hier te vinden en komen een kop koffie drinken. Een bijzondere man die veel weet te vertellen over oude ambachten en de historie van Eibergen. Kijk naar de video voor een impressie!

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2390]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven