Kerstmarkt in het centrum slaat goed aan

tn_stn_1274EIBERGEN – De kinderen waren tijdens de kerstmarkt in Eibergen niet weg te slaan. Dat had vooral te maken met de ijsbaan die vanaf vrijdagmorgen midden op de Brink is geplaatst. De Eibergse ijsverening kon de drukte niet aan en moest twee extra leden optrommelen om de jeugd te begeleiden. De markt trok honderden, misschien wel duizenden bezoekers. De diversiteit op de kerstmarkt was groot, van oliebollen tot een echte formule 1-auto.

Ook werd er voor muziek gezorgd. Het Dickens Orkest uit Emst zorgde voor een gezellige sfeer (zie video). Op de markt werden niet alleen dingen verkocht ook werd er aandacht besteed aan goede doelen. Zoals KWF kankerbestrijding en de stichting Stophersentumoren.nl. Zelfs de voorzitster van de EOV – Wies Bol – had een belangrijke rol tijdens de kerstmarkt. Ze was verkleed als rendier!

“We kijken met een tevreden gevoel terug op de kerstmarkt. We hebben erg veel geluk gehad met het weer. Er kwamen een paar druppels regen uit de lucht vallen maar dat mocht de pret niet drukken”, zegt Marieke Altena. Aanstaande zondag vanaf 12.00 uur zijn er weer veel activiteiten in het dorp.

Er wordt dan een koopzondag gehouden. Bijna alle winkels zijn dan open. Dit is uniek want het is lang geleden dat op zondag de winkels open waren in Eibergen.

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=2376]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven