Schoolplein Menno ter Braak op de schop

tn_dsc08381EIBERGEN – Na jaren wachten is deze week begonnen met de renovatie van het schoolplein van openbare basisschool Menno ter Braak. Directrice Karin Tankink: ”De riolering en de fietsenstalling moest worden gerenoveerd en dat was een mooie aanleiding om ook het plein op te knappen. Door grote inzet van ouders kan het hele plein dat bestaat uit een laag en hoog gedeelte worden aangepakt. Tegels zijn vernieuwd, speeltoestellen worden opgeknapt en komen op rubbertegels te staan. Een echte bijzonderheid vormt straks het podium dat de verbinding vormt tussen het lage en hoge plein.”

Op de Eibergse school worden met regelmaat optredens verzorgd door de leerlingen (voor elkaar en ouders). Dit kan straks op het eigen plein onder de mooie oude bomen die natuurlijk zijn blijven staan en het plein zijn speciale karakter geven. Ook deze bomen (meer dan 100 jaar oud ) hebben een extra onderhoudsbeurt gehad. Verder is het plein zo ingedeeld dat kinderen ruimte hebben voor allerlei spelletjes zonder elkaar in de weg te lopen. Op gedeeltes geven gekleurde tegels spelmogelijkheden zoals voetbal, twister en dammen.

”Maar er blijft ook veel ruimte over voor rennen en ravotten en het uitleven van de eigen fantasie. De kinderen zijn via de leerlingenraad nauw betrokken bij het een en ander en kunnen nauwelijks wachten tot het allemaal klaar zal zijn. Gelukkig heeft de school nog een ruim plein aan de kant van de Meergaardenweg. Door de op verschillende momenten pauzes te houden vermaken ook de grotere kinderen zich daar voorlopig prima”, vertelt Tankink.

De verwachte oplevering is net voor de kerstvakantie die op 23 december begint. De officiële opening van het plein zal in het voorjaar plaats vinden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2375]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven