Veel kijkers tijdens open huis bij Kuenen

tn_dsc08799RUURLO – Veel mensen kopen een karbonade of een biefstuk bij de slager maar weten helemaal niet hoe het product wordt gemaakt. Slager Wiljo Kuenen heeft daarom afgelopen zondag zijn zaak opengesteld voor publiek. Iedereen mocht letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen in de keuken. Het uitbenen trok de meeste aandacht. Pien Klein Goldewijk en Lotte Olivier staan aandachtig te kijken. “Dit hebben we nog nooit gezien, het ziet er wel een beetje eng uit.”

Dit is de eerste keer dat Kuenen een open huis heeft georganiseerd. “Maar dit is het begin. Op 7 januari wil ik met belangstellenden naar de boer waar ik mijn koeien persoonlijk uitzoek. Naast die excursie wil ik de mensen ook meenemen naar de slachterij. Iedereen kan zich opgeven bij ons in de winkel”, vertelt Kuenen. In de keuken van Kuenen was extra aandacht voor het nagelhout (zie video).

Dit is een streekproduct waar de Ruurlose slager in gespecialiseerd is (het trots van het bedrijf). Het wordt verkocht in de winkel en Kuenen levert het aan bijzondere restaurants, waar het als voorgerecht op het bord ligt. Ruim vijfhonderd mensen hebben de open dag bezocht.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2378]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven