Vreemde giertank gespot op oudjaarsdag

tn_sam_3407REKKEN – Een groep jongens uit Rekken hebben het carbidschieten op oudejaarsdag overgeslagen. De oude traditie ruilden ze in voor iets nieuws: lekker badderen in een rijdende ‘hottub’. Iedereen in Rekken kon meegenieten, want het vreemde voertuig werd op verschillende plekken gespot. ”Ruim veertien dagen zijn we bezig geweest om van een giertank een bad te maken. Het water blijft continu warm omdat we een houtkachel aan de tank hebben gemaakt”, roept Roy Hogemans.

De heren hadden geen last van een droge mond, want boven het bad was een speciale plank gemaakt waar flesjes bier in konden staan. Ook het hout had een eigen plek op de omgebouwde giertank (zie foto’s). Naast Roy vertelden ook Dennis te Deeseke en Joep Peters met veel plezier over hun nieuwe uitvinding.

Wim Giesbers maakte voor Nieuwsuitberkelland.nl enkele foto’s. “Ik heb met mijn vingers in het water gezeten, het was echt lekker warm. Dit heb ik nog nooit gezien. Echt iets unieks. Het spul trok veel bekijks in het dorp.”

Foto’s Wim Giesbers:
[nggallery id=2411]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven