Wijkagent wil dichter bij de burger staan!

dsc08856EIBERGEN – De politie wil dichter bij de burger staan. In de plaatsen Ruurlo en Neede kunnen inwoners al terecht voor vragen en aangiften bij een wijkbureautje. In Eibergen was dat lang verleden tijd, maar daar komt verandering in. Vanaf nu hoeven Eibergenaren niet meer naar Borculo om hun zaken te regelen. Wijkagent Hergert Menkhorst: “Het is vooral een stukje service voor ouderen, invaliden, jongeren en mensen die geen vervoer hebben. Ook wij als politie zijn blij met deze nieuwe plek.”

Niet alleen burgers hebben gemak van het wijkbureautje in ’t Spieker, ook de politie profiteert van het gemak. Minder reistijd, sneller ter plaatse, en dichter bij de burger. “Alle collega’s hebben toegang tot deze ruimte. Zelfs agenten uit Oost Gelre kunnen hier hun werk doen. Zoals aangiften verwerken, verhoren en vergaderen”, aldus Menkhorst. Het wijkbureautje is niet elke dag geopend. “Mensen moeten gewoon een afspraak maken via 0900-8844 en dan regelen wij dat ze naar het ’t Spieker kunnen komen. Wat is er nog mooier dan afspraken maken in de wijk!”

Als de politie in het gebouw is kan iedereen gewoon aankloppen. “Er komt nog een bordje waarop staat dat we aanwezig zijn.” Oud-wijkagent Rob van Meurs kwam met het idee om in Eibergen een politiebureautje te openen. Deze week is de werkplek officieel in gebruik genomen. Hergert Menkhorst is pas aangesteld als wijkagent in Eibergen. De agent heeft grote kennis over het dorp omdat hij zelf ook in Eibergen heeft gewoond.

Wijkagent Hergert Menkhorst is ook te volgen op twitter: http://twitter.com/#!/poleibergen. Ook de andere wijkagenten zijn dag en nacht te volgen. Kijk op www.politie.nl.

Eerdere bericht: Eibergen krijgt weer een politiebureautje!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven