Beltrum krijgt een echte ‘olde wievendag’

tn_dsc09164BELTRUM – Vrouwen aan de buis mannen thuis, zo kun je het nieuwe evenement in Beltrum in het kort omschrijven. Op 5 februari wordt er voor de eerste keer een Olde Wievendag georganiseerd door Angela te Woerd, Dorien Bruijl, en Astrid en Corina Groot Zevert. Het ‘Olde Wieven-comité’ is afgelopen maandag begonnen met een promotietour door het kerkdorp. Te Woerd: “We lopen overal naar binnen om de vrouwendag te promoten, en dat doen we op een ludieke manier.”

In sporthal de Sonders werden maandagmorgen in alle vroegte enkele vrouwen – die bezig waren met bodyfit-gym – overvallen door de Beltrumse ‘Olde Wieve’ (zie video). ”Hoe we op het idee zijn gekomen om een speciale dag voor vrouwen te organiseren? Vorig jaar zijn we in Meddo geweest waar ook een Olde Wievendag werd gehouden. We vonden dit zo leuk en zeiden meteen tegen elkaar: Dit gaan we ook in Beltrum opzetten, en samen met het comité in Meddo hebben we besloten om het dit jaar in ons dorp te houden”, vertelt Corina Groot Zevert.

Iedereen die een binding heeft met Beltrum is welkom. “We hoorden ook al dat er mannen willen komen maar die zijn niet welkom! Verkleden als vrouw heeft ook geen zin want we gaan – als we het niet vertrouwen – gewoon voelen”, zegt Te Woerd met een lachend gezicht. Op de Olde Wievendag wordt er val alles georganiseerd. De dag begint (om 9.30 uur) met een ontbijt bij Spilman, onder leiding van dweilorkest Valse Loch gaan de vrouwen dweilen langs de cafés in Beltrum.

“We gaan ook veel gekheid uithalen, bijvoorbeeld bij alle mannen in het dorp de veters kapot knippen. Wie de meeste veters heeft wint een leuke prijs.” Voor vragen en opgave mail [email protected].

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2426]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven