Beltrumse ijsmeester vult nieuwe ijsbaan

tn_dsc09775BELTRUM – IJsmeester Leo te Woerd kan niet wachten totdat de eerste schaatsers gebruik maken van de nieuwe ijsbaan in park ‘De Stroet’. Maandagmorgen was hij druk bezig met het vullen (water) van de voetbalkooi die aankomende dagen omgetoverd wordt tot ijsbaan. Voorgaande jaren werd de Beltrumse ijsbaan aangelegd naast het ABCTA-terrein maar dat is sinds deze week verleden tijd. Woensdagmiddag hoopt Te Woerd de nieuwe baan te openen.

De voetbalkooi werd gevuld met speciaal water. “We hebben hier twee bronnen geslagen, maar we kwamen tot de ontdekking dat er veel roest in het water zat. Daarom moesten we noodgedwongen aan de kerk vragen of we hun water mochten gebruiken”, vertelt Te Woerd. Niet iedereen is blij met de ijsbaan. Enkele jongeren – die er regelmatig voetballen – hebben afgelopen vrijdag de pomp uitgezet.

Te Woerd: “Dit zijn jongeren van twaalf jaar en ouder, ik snap hun gedachten en daarom gaan we voor hen zoeken naar een oplossing. Waarschijnlijk kunnen ze aankomende maand voetballen op het trainingsveld van Vios Beltrum. Maar dat moeten we eerst bespreken met de club.” Voor vernielingen is Leo niet bang, volgens de inwoner uit Beltrum is er veel sociale controle in de buurt.

”Op de nieuwe ijsbaan verwacht ik ook nog een beetje actie. De baan leent zich ideaal voor ijshockey, dat komt door de doelen”, aldus te Woerd. De scholen in Beltrum gaan volop gebruik maken van de ijsbaan. Dat is een keer wat anders dan lezen, schrijven, en rekenen!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2477]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven