Brand: Vrouw en hond uit woning gered

tn_sam_0087EIBERGEN – De Eibergse brandweer heeft woensdagavond – rond 22.00 uur – groot alarm geslagen nadat er een melding woningbrand binnen kwam (middelbrand). In een woning van een appartement aan de Ter Braakstraat was brand ontstaan door een kerststukje dat vlam vatte. Dankzij het snelle handelen van de brandweer bleef de schade beperkt. Wel moesten alle bewoners het pand verlaten omdat de brand veel koolmonoxide veroorzaakte.

Het appartement (oude Menno ter Braakschool) werd geventileerd om zo de schadelijke rook uit het pand te krijgen, de bewoners konden na deze klus hun woning weer betreden. Bij de brand is de bewoonster gewond geraakt (brandwonden), ook had de vrouw op leeftijd rook ingeademd. Ze werd samen met haar hond door de brandweer uit de woning bevrijd. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand was ontstaan op de benedenverdieping. Naast brandweer Eibergen kwam ook de OVD van de politie en brandweer Achterhoek ter plaatse. Veel mensen stonden op straat te kijken wat er allemaal aan de hand was.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2420]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven