Deel Oudestraat hele dag zonder stroom

tn_dsc09789NEEDE – Het zoeken en het repareren van een sluiting tussen de straatverlichting en het stroomnet heeft er voor gezorgd dat een deel van de aansluitingen in Oudestraat maandag bijna de hele dag zonder stroom kwamen te zitten. De hele dag is Liander druk geweest om de storing in het net te verhelpen. Door de werkzaamheden werd de Oudestraat ter hoogte van de Marskramer afgesloten voor al het verkeer.

De ondernemers en buurtbewoners werden een aantal dagen terug door Liander ingelicht (per brief) over de werkzaamheden. In de brief stond dat de stroom van 9.30 tot 14.00 uur werd afgesloten. De planning liep iets uit en daarom kon pas om 16.30 uur de stroom weer op de kabels gezet worden.

Liander: “Het opzoeken en het repareren van de sluiting was nodig omdat er waarschijnlijk een spontane storing was ontstaan. En dat kunnen we de mensen ’s avonds en in het weekend niet aandoen.” Ondernemers waren niet blij met de storing, maar hadden ook wel begrip voor de situatie. “Die mannen die er aan het werk zijn kunnen er niets aan doen”, zegt Eddy Pleiter.

De groenteboer had geluk dat het buiten koud was anders waren veel producten in zijn zaak bedorven. Maar de stroomstoring zorgde ook wel een beetje voor sfeer in de Oudestraat. Pleiter kocht een paar kaarsen en plaatste die in zijn zaak! (zie video).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2476]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven