Gerrit Hulshof 50 jaar lid van dansgroep!

tn_dsc09688RUURLO – Gerrit Hulshof staat in Ruurlo bekend als de ‘modelspoorbaan-man’, maar sinds zondag krijgt de Ruurloër een nieuwe titel. Tijdens de Berkellandse Folkloremiddag werd Hulshof in het zonnetje gezet omdat hij deze maand precies vijftig jaar lid is van de Achterhoekse folkloredansers. Hij ontving een grote bos bloemen voor deze prestatie. Ook werd er stilgestaan bij het jubileum van de Drejtollekes uit Rekken (25 jaar) en het 75-jarig bestaan van Ruurlose folkloredansers.

De Berkellandse Folkloremiddag werd druk bezocht door andere dansgroepen uit Berkelland en publiek. Niet alleen ouderen verschenen op de dansvloer in de zaal van de Luifel, de Drejtollekes en leerlingen van de Driesprong uit Ruurlo zorgden ervoor dat het folkloredansen in een modern jasje werd gestoken. Bart Winkelhorst (7) en Anne Stomps (7) konden niet wachten om hun danskunsten te laten zien.

De Needse Havezathedansers waren niet van de partij omdat enkele dansers ziek waren. De Lebbenbruggedansers (Borculo) en de Plaggenmeijers (Rekken) lieten wel de oude traditie zien.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2474]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven