Gratis shoppen in het oude gemeentehuis

tn_dsc09456EIBERGEN – Tafels, stoelen, grote planten, bureaus, en zelfs de grote kluis van de afdeling administratie ging zaterdagmiddag de deur uit tijdens de ‘uitverkoop’ in het oude gemeentehuis van Eibergen. Tientallen verenigingen en instellingen mochten gratis de gebruikte spullen uitzoeken en ophalen. Het Spieker uit Eibergen was één van de grootste afnemers (zie video). Bijna het hele gemeentehuis werd leeggetrokken met deze duurzame opruiming.

Enkele politieke figuren uit Berkelland – Gerjan Teselink, Stefan Nijhuis, Eric Roosenboom, en Bennie Morsink – zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Ook wethouder Fred Mulkens kwam een kijkje nemen. Hij vertelde tijdens de ‘uitverkoop’ over een bijzondere ontdekking die tijdens de verhuizing werd gedaan in het gebouw.

“Er hing al jaren een prijs aan de muur die ooit in de tijd van de oude gemeente Eibergen is uitgereikt door de Bank Nederlandse Gemeenten. Niemand keek ernaar, totdat we tijdens het opruimen erachter zijn gekomen dat het om een echte goudstaaf ging. Er heeft dus al die tijd een flink bedrag aan de muur gehangen. Waar we het hebben gelaten? Het ligt nu veilig in de kluis.”

Maar wie heeft eigenlijk het bureau van de burgemeester gekregen?, de directeur van de Sociale Dienst Oost Achterhoek heeft het exemplaar ontvangen. Heel wat vrachtwagens en aanhangers werden gevuld met de gratis goederen. “Het is mooi dat we er mensen mee blij kunnen maken”, sluit wethouder Mulkens af.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2457]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven