Grote wietplantage door politie opgerold

BORCULO – Op maandag 9 januari heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld in een bedrijfspand aan het Jonkerspad in Borculo. Twee mannen zijn aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. In het bedrijfspand waren twee mannen aanwezig en troffen agenten ruim 1100 hennepplanten aan.

Het tweetal, een 31-jarige man uit Enschede en een 48-jarige man plaatsgenoot, is aangehouden voor het exploiteren van een hennepkwekerij. De planten en de kwekerijbenodigdheden, zoals lampen en afzuig-installaties, zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie roept mensen op om informatie over kwekerijen te melden. Het exploiteren van een hennepkwekerij is niet alleen strafbaar maar ook levensgevaarlijk voor de omgeving. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt waardoor de kans op brand groot is. Mensen kunnen tips doorgeven via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven