Nieuw plan voor Den Oldenhof in Ruurlo

impressie-den-oldenhof-2RUURLO – ProWonen gaat aan de Den Oldenhof en Jan Dimmendaalstraat in Ruurlo een nieuw plan voor cliënten van zorginstelling De Lichtenvoorde realiseren. De negen seniorenwoningen op die plek worden gesloopt. Het nieuwe plan bestaat uit drie gebouwen die verbonden zijn door geheel glazen gangen.

De nieuwbouw is bijna even groot als de huidige bebouwing. Architectengroep Gelderland heeft met het ontwerp de huidige kleinschaligheid van de bebouwing willen benaderen. Door de glazen gangen zie je duidelijk drie eenheden in plaats van één gebouw. Bij de ontwikkeling van het plan heeft de architect, samen met De Lichtenvoorde, nagedacht over de functionaliteit van het gebouw.

De tien toekomstige bewoners ondervinden straks zo weinig mogelijk belemmeringen van hun nieuwe woning. De nieuwbouw is duurzaam en energiezuinig, wat heel goed past op deze natuurlijke plek. Een voordeel van de glazen gangen is dat de toekomstige bewoners straks de waterpartij aan de achterzijde van de nieuwbouw goed kunnen zien.

Voor het slopen van de huidige seniorenwoningen en voor het nieuw te bouwen complex is een omgevingsvergunning nodig. ProWonen wil in februari de nodige procedure opstarten. In september zou vervolgens gestart kunnen worden met het plan. De direct omwonenden zijn al eerder geïnformeerd over de nieuwbouwplannen en het slopen van de huidige bebouwing.

[nggallery id=2467]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven