Onderzoek lekkende Berkelkade van start

dsc09539BORCULO – Waterschap Rijn en IJssel heeft donderdag een onderzoek gestart naar de lekkende Berkelkade langs de Rondweg in Borculo. Twee medewerkers van het waterschap deden ‘s morgens boringen (twee meter diep) om de toestand van de kade in kaart te brengen (zie foto en video). Met deze resultaten kan het waterschap zien waar de zwakke plekken zitten en waar de kade versterkt moet worden. Deze site schreef gisteren al over de noodmaatregelen langs de oude Berkelloop.

Volgens de woordvoerder van Waterschap Rijn en IJssel is elke kade een natuurgebiedje “Er groeit en leeft van alles. We proberen altijd zoveel mogelijk de schadelijke dieren te bestrijden, zoals de muskusratten. Maar het lukt niet altijd, gelukkig hebben onze mensen optijd gezien dat er water door de kade sijpelde. Als je niets doet dan wordt Nederland één groot moeras.”

Het waterschap heeft deze week zandzakken geplaatst om verdere schade te beperken. In het voorjaar wordt de Berkelkade versterkt. Buurtbewoners hoeven zich geen zorgen te maken, de grond waar de huizen op staan ligt stukken hoger.

Eerdere bericht: Waterschap legt zandzakken langs Berkel

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2465]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven