‘Piraten-wedstrijd’ voor het eerst in ether!

tn_dsc09151RIETMOLEN – In Berkelland zijn de afgelopen jaren al vaker wedstrijden gehouden met de titel ‘wie wordt de beste piraat van het jaar?’ Afgelopen zondag werd er door de NCR (Nieuwjaars Combinatie Rietmolen) voor het eerst een onderlinge ‘battle’ live uitgezonden in de ether op 97,3 FM. “Dit is nieuw, voorgaande keren werd het gewoon ergens in een café georganiseerd, maar zonder het geluid de ether in te slingeren” zegt één van de piraten-freaks.

Luisteraars konden doormiddel van een stem – per SMS – bepalen wie uiteindelijk de winnaar ging worden. De piratenzender NTT (Niet Te Temmen) uit Haaksbergen won de strijd tussen de zeven etherpiraten, en mag zich een jaar lang de beste piraat van de regio noemen. In totaal hebben driehonderd luisteraars een bericht verzonden, en dat is volgens de organisatie veel.

Ergens in een schuur (buitengebied Rietmolen) werd het feest gehouden (zie video). De piratenzenders die meededen zijn: Wappie Wappie combinatie (Haarlo), Klabatsoe (Markelo), NTT (Haaksbergen), MPC (Noordijk), TMF (Oele), de Kleine Wolf uit Buurse en NCR.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2425]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven