Grote hennepkwekerij opgerold in Ruurlo

tn_dsc09330RUURLO – De politie heeft woensdagmorgen in alle vroegte een grote hennepplantage opgerold aan de Spoorstraat in Ruurlo. Er is één verdachte aangehouden in het pand (naast een autogarage), deze persoon wordt op dit moment gehoord. De hele middag is een bedrijf bezig geweest om het pand te ontruimen. Hoeveel planten er zijn aangetroffen is op dit moment niet bekend. De politie kwam in verband met het onderzoek later in de middag met informatie naar buiten.

Update woensdagmiddag 15.15 uur:
Een 55-jarige man uit Ruurlo is als verdachte aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een melding. In het bedrijf werden in meerdere ruimtes hennepplantages aangetroffen met een totaal van bijna 1300 planten. Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom is afgetapt. De energiemaatschappij legt vermoedelijk een naheffing op.

De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De verdachte was op het moment van de ontmanteling daar aanwezig. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2451]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven