Verslag over The Arctic Challenge (deel2)

img_0206-640x480Dinsdag, 17 januari: Gisteravond hebben we (Maurice Startman en Emile Weeber) met diverse teams sterke verhalen uitgewisseld over wat we onderweg allemaal hadden meegemaakt. De ene kon het nog mooier vertellen dan de ander. Toch was dit een erg prettig moment om onder het genot van een drankje de concurrentie eens wat beter te leren kennen. We hebben het niet te laat gemaakt gezien het feit dat voor deze dag een snowscooter-safari op het programma stond.

Na een heerlijk ontbijt moesten we ons melden bij de ingerichte desk van de organisatie van de Arctic-Challenge. Daar werd ons verteld waar we de speciale pakken konden ophalen die nodig waren op de snowscooters. Eénmaal in zo’n pak gehesen brak het zweet ons aan alle kanten uit. Snel naar buiten gegaan om de temperatuur waarvoor ze zijn bedoeld op te zoeken.

Nadat iedereen zich in het pak heeft gehesen, lopen we een klein stukje naar de snowscooters. Bij de scooters krijgen we uitleg over de werking van het apparaat. Toch wel handig vonden wij, immers je rijdt niet alle dagen op zo’n ding.Dan vertrekt iedereen op zijn snowscooter (in groepjes van 10 personen en onder leiding van een gids) de natuur in. Het is even aftasten hoever je met een dergelijk apparaat kunt en wilt gaan, maar al gauw blijkt dat de meesten een beetje snelheid niet schuwen. De tocht gaat dwars door de bossen en uitgestrekte velden heen en overal ligt een dik pak sneeuw.

Op een gegeven moment moeten we stoppen voor een groep rendieren. Tijdens de autorit vervloekten we ze soms, maar nu waren het prachtige beelden. Onderweg stoppen we een aantal keer om de omgeving nog eens goed te bekijken. Het is werkelijk een plaatje! Na een korte lunch (Arctische vissoep) vervolgden we onze safari weer richting het hotel. Vanmiddag kregen we te horen dat er vanavond een meeting is over de dagetappe van morgen.

Het gaat morgen dus weer spannend worden. Rijden we weer voorop?……of houden we ons aan de regels?

[nggallery id=2448]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven