Verslag over The Arctic Challenge (deel3)

Vanmorgen (woensdag) zijn we (Maurice Startman en Emile Weeber) vetrokken voor een dagetappe. Onze starttijd was 09:28 uur (omgekeerde startvolgorde van de start in Lichtenvoorde) en we hadden ons strijdplan enigszins aangepast. Vandaag gaan we volledig voor de punten was ons motto! De uitslag van de etappe is nog niet binnen, maar afhankelijk van het resultaat is het voorlopig denkbaar dat we deze wijze gaan voortzetten.

We kregen vandaag vier coördinaten om te volgen en hebben zeer genoten van het uitzicht! We hebben vandaag ongeveer 9 uur met de auto gereden en de route verliep van ons tijdelijk verblijf in Finland naar het hoge Noorden in de omgeving van de Noord Kaap. De gehele tocht was ongeveer 600 km. De rit ging van een bosrijke omgeving naar een rotachtig gebied in het meest Noordelijke stukje van Europa. Een behoorlijke hoeveelheid sneeuw zorgde voor mooie plaatjes en filmpjes onderweg. Tijdens de rit laten we ons een aantal keer inhalen……….Dit doet zeer maar………. Alles voor de puntjes! Zie film:

Het team dat ons inhaalt op het filmpje komt later op de dag in botsing met een Rendier. Dit is natuurlijk niet leuk gezien het feit dat het slecht is voor het dier en slecht voor de auto. Wat we begrepen hebben is dat zelfs de airbags van het voertuig zijn afgegaan. Laten we hopen dat dit goed afloopt. Impressie van dat wat wij zagen:

Morgen hebben we een actiedag met o.a. een aantal spannende onderdelen: ijscarting, ijsspeedway en rally rijden in een Subaru rallywagen. Dit programma zal ongetwijfeld voor meer mooie beelden gaan zorgen!  Morgen meer nieuws over onze belevenissen!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven