Verslag over The Arctic Challenge (deel5)

Donderdagavond hebben we om 21:00 uur locale Finse tijd een briefing gehad waarbij de startvolgorde van de teams voor de terugreis bekend werd gemaakt. De start was op volgorde van teamnummer. Aangezien wij team nr 7 zijn, moesten we om 09:06 uur vertrekken van het Hotel richting ons eerste coördinaat (Persön in Zweden). Dit punt hadden we tijdens de heenreis ook al aangedaan. De reden dat we voorlopig de dezelfde weg terug rijden laat zich raden……..  Wat ook bekend werd gemaakt was welk team de beste tijd liet noteren op de ijskarting baan op Action Park. Team 7; www.hairworld.nu liet een tweede beste tijd noteren! Gelukkig wel de beste tijd van alle Berkellanders hèhè.

Europetrack dagklassement, Top 6 van het snowkarten op Action Park in Saariselka, Positie: Team: Tijd: 1 23-A8 goes arctic 00:59:89, 2 07-Knip&Go 01:00:46, 3 32-Technowand (Marco) 01:00:52, 4 08-Stoverink interieurbouw 01:00:55, 5 32-Technowand (Arjan) 01:00:68, 6 05-Whing.nl 01:00:84

Wat vandaag wederom opvalt, is de enorme gladheid op de wegen. Vooral op de plekken waar het lijkt dat de weg sneeuwvrij is en je de waan hebt om op gewoon asfalt te rijden. Juist hier is het vaak spiegelglad (zwart ijs). Wij gleden bijna onderuit toen we uit de auto stapten voor een snelle synchrone plas pauze. Hier zijn gelukkig geen opnames van.

Onderweg hebben weer mooie opnames gemaakt van ons uitzicht in de auto. Met name toen we de avond in gingen werd het enorm oppassen door de heftige sneeuwval in combinatie met de gladheid.

We wilden graag de snelheid erin houden, maar dit werd af en toe echt te gek en moesten noodgedwongen van het gas af. Vooral de sneeuwbuien maakten het dat het zicht soms tot 25 meter werd beperkt. Daarbij komt dat we het erg vermoeiend vonden als je probeert door de sneeuwvlokken heen te kijken. Zo vanuit het niets worden we verrast door elanden/rendieren. Eerst door een groot mannetje met een enorm gewei. Maurice weet het dier net te ontwijken. Even later duikt een kleiner vrouwtje op en gelukkig hebben we het dier snel genoeg in de gaten en kunnen nog even een filmpje maken:

Zaterdag, 21 januari 2012. De vermoeidheid slaat toe en we moeten, om de nacht goed door te komen, vaker van bestuurder wisselen. Telkens weer als we denken een flink stuk weg te kunnen rijden, komt de man met de hamer weer langs. Dan wordt het hoog tijd om weer eens te wisselen! Zo gezegd zo gedaan en op deze wijze komen we de nacht goed door. Het is nog steeds glad en de sneeuw blijft ons de hele nacht teisteren! Om 01:12 uur komen we aan in de stad. Mora (Zweden). Ons volgende coördinaat brengt ons naar een pompstation in de buurt van Mellby (Zweden). We vertrekken daar om 08:38 uur richting het eindpunt van vandaag; Hotel Stadt Lübeck in Lübeck. Om van Mellby naar het laatste coördinaat te komen kiezen we ditmaal voor en route waarbij twee veerboten worden aangedaan. De veerdienst van Helsingborg naar Helsingor en de tweede veerdienst van Rodbyhavn naar Puttgarden. Door deze route te kiezen sparen we enkele extra kilometers die van belang zijn in het klassement.

Zie volgende film voor een impressie op de veerboot:

We bereiken het Hotel in Lübeck rond 14:23 uur en mogen hier voorlopig genieten van een goede nachtrust. Als alle teams binnen zijn is er even een feeststemming in de bar in het Hotel, maar al gauw komt bij de meeste teams het besef dat het mogelijk nog beter is vandaag vroeg onder de wol te gaan. Beetje saai misschien maar ook dat laatste besluit team 7 knip&go / hairworld.nu te doen om even wat nachtrust proberen in te halen zodat we hopelijk morgen met frisse moed de finish tegemoet kunnen treden!

We hebben zojuist gehoord dat we morgen als 40e van start mogen richting het thuisfront. Onze starttijd is 09:40 uur. We zien u alle later op de Markt te Lichtenvoorde. Morgen meer over het laatste deel van onze Arctic Challenge!

Groeten,
Maurice & Emile (Team 7 Hairworld.nu)

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven