Verslag over The Arctic Challenge (deel6)

Vanochtend (zondag) ging het wekkertje om 07:30 uur en na een aantal minuten bleek dat ons besluit om de avond ervoor vroeg onder de wol te gaan een hele juiste keuze te zijn geweest. De 32 uurs etappe van vrijdag en zaterdag hadden hun tol geëist en een goede nachtrust is dan toch het enige medicijn. Zoals reeds bekend konden we vandaag als 41e deelnemer starten aan de laatste etappe naar Lichtenvoorde. Dit was geen prettige startpositie immers; we wilden snel naar onze gezinnetjes. We waren (net als bij de 1e etappe) van plan om stevig door te rijden naar huis. Maarja dat betekende nogal wat…….. 40 teams inhalen die allen graag een toptijd willen halen is geen makkelijke opgave!

Film: (stevig doorrijden in Duitsland)


Na een uur onderweg te zijn, worden we door de organisatie en diverse volgers op de hoogte gebracht dat ons gps systeem niet goed functioneert. We zijn niet te volgen en volgens het gps systeem staan we nog steeds bij het hotel in Lübeck. Om vooral geen tijd te verliezen klimt Emile tijdens de rit achter in de kofferbak en checkt een mogelijke storing in het gps kastje. Alle draden lijken goed aangesloten te zitten en het verbindingsprobleem is niet door onszelf op te lossen. We hopen dat het de organisatie lukt om ons kastje op afstand te resetten. Helaas is dit niet gelukt.

We rijden in behoorlijk tempo door en besluiten om vanaf het coördinaat in Groningen terug te rijden naar de E31 (snelweg Duitsland) en kunnen op deze wijze flink opschieten. Het laatste coördinaat ligt in Eibergen op het terrein van het Hof van Eckberge. Dit is het verzamelpunt voor alle teams zodat we vanuit hier in groepen van 10 deelnemers richting de markt in Lichtenvoorde kunnen rijden. Bij het Hof van Eckberge (http://www.hofvaneckberge.nl) werden we zeer gastvrij ontvangen.

Eenmaal aangekomen blijkt dat we het 2e team zijn dat is aangekomen. We beleefden een klein YES gevoel omdat bleek dat we 39 teams voorbij waren gereden. Ons gps kastje wordt verwijderd en we maken ons op voor de finish in Lichtenvoorde. We rijden op plek 2 in een colonne van 10 teams richting Lichtenvoorde. Onderweg worden we door veel tegemoet komend verkeer herkend als Arctic Challenge deelnemers en er worden veel lichtsignalen gegeven, er wordt geclaxonneerd door de medeweggebruikers en dat was prachtig!

Eenmaal aangekomen in Lichtenvoorde worden we luid toegejuicht door alle publiek wat langs de route naar de Markt staat opgesteld. Het is een geweldig moment en wij genieten van het enthousiasme van alle mensen die de finish wilde meemaken ondanks het slechte weer in Lichtenvoorde.

Film: (Aankomst 1e teams in Lichtenvoorde)

Na aankomst volgden er meer teams en toen alle teams waren onthaald, werd omstreeks 18:00 uur de prijsuitreiking voltrokken. Tussentijds was er een optreden van Lange Frans en een prijsuitreiking van de battle tussen Lange Frans Frederiks en Gaby Blaaser.
Uiteindelijk werden de winnaars van de Arctic Challenge 2012 bekend gemaakt. Het is het team van Siegfried Krabbenborg en Nico Domhof genaamd A8-GoesArctic. Mannen, vanuit Eibergen nogmaals gefeliciteerd met jullie overwinning. Een echte topprestatie!

Film: (optreden & prijsuitreiking Lange Frans & Gaby Blaaser)

Na de prijsuitreiking besluiten wij om samen met onze vrouwen en kinderen naar huis te gaan. Het was een prachtige mooie week waarin we enorm hebben genoten van alle reacties van onze volgers. De Arctic Challenge hebben wij voor de tweede maal volbracht en we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde Challenge! Vanuit Eibergen willen wij graag alle volgers bedanken voor de steun en reacties die we hebben ontvangen via twitter, facebook, gastenboek, whatsapp, mailtjes en sms.

Of we volgend jaar weer een Arctic Challenge gaan meemaken?……..gaan we eerst maar eens een aantal nachtjes over slapen. Mensen geweldig bedankt voor allen die ons gevolgd hebben!

Groeten,

Team7 www.hairworld.nu  Maurice Startman & Emile Weeber

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven